Marc Boon

Marc Boon is in binnen- en buitenland al meer dan 25 jaar aan de slag als regisseur voor theater, musical, opera, grote evenementen en beeldmedia. Als jonge twintiger debuteert hij met enkele memorabele grote zaal-producties van onder meer Hamlet, De Golf en A Midsummer Night’s Dream. Hij legde mee de basis voor de musicaltraditie in Vlaanderen door zijn medewerking aan o.a. ‘Les Miserables’ en ‘De Tovenaar van Oz’ (Music Hall)

Inmiddels heeft hij  al meer dan zeventig opmerkelijke regies afgeleverd in de meest uiteenlopende disciplines : musicals (Annie, Hello Dolly, Rent, Jesus Christ Superstar, e.a.), repertoirestukken (o.a. Les Liaisons Dangereuses, Tramlijn Begeerte, Equus, Virginia Woolf, Harold en Maude), het Sint-Niklase docudrama Oorlog in de stad, de muziektheatershows ‘Back to Swing’ en ‘Special Request’, enzovoort. Zijn regie voor de musical Broadwaymusical Rent leverde hem zelfs een Vlaamse Musicalaward op.
In Sint-Niklaas is zijn jaarlijkse scenario en regie voor Sint in de Piste wellicht het meest gekende evenement : een indrukwekkend circusspektakel dat als één van de Europese toppers telkens voor 30.000 bezoekers wordt opgevoerd.

Op vraag van de stad Sittard en de familie van Toon Hermans, leverde Marc in 2016 de regie en het scenario voor ‘Cirque du Toon’, een nationale hommagevoorstelling geïnspireerd en opgebouwd rond Nederlands grootste ‘clown’. Een bejubelde voorstelling.
In 2019 herwerkte hij in Lede de eeuwenoude processie tot een beklijvende openluchtevocatie : #M. Marc leverde concept en scenario, maar coachte ook de meer dan 450 acteurs, aangevoerd door de Vlaamse topacteur Lucas Van den Eynde.
Marc Boon regisseerde ook tourvoorstellingen voor het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz : Sensations, Viva Nino, Miracles, WoW – World of Wonders. Vernieuwend, flitsend en eigentijds. In december 2016 tekende hij ook voor ‘Revival’, de show waarmee Herman Renz zijn opgemerkte doorstart maakte na een eerder faillissement.

Daarnaast is Marc ook erg actief als presentator. Zijn deskundigheid en uitstraling bezorgden hem een carrière als televisiegezicht in Nederland (panellid in ‘De Rijdende Rechter’, voor NCRV en KRO) en talkshow-host bij de Vlaamse regionale zender TV OOST. Voor de stad Apeldoorn is hij al 3 jaar lang de host en het vaste gezicht van hun grote Wintercircus.
Maar ook zijn stem klinkt ongetwijfeld vertrouwd in de oren. Een warm timbre dat hem via de talrijke beeld- en audio-opdrachten tot een gewaardeerd Vlaams stemacteur maakt. Zo was hij recent te horen als hoofdpersonage in de Nederlandstalige versie van de internationale bioscoopfilm 'Jim Button & de stad van de draken'.
www.marcboon.be